TAKLÄGGNING I VÄRMEN

Sommar för takläggning

På grund av aktuella händelser, eftersom sommaren långsamt har anlänt till Sverige, ger vi dig här råd om vad vi som takläggare i Göteborg bör göra för att undvika att ge efter för värmen. Yrkesgrupper som arbetar utomhus måste vara särskilt försiktiga, eftersom grundläggande skyddsåtgärder inte alltid är tillräckliga för att motverka de höga temperaturerna. Till exempel för våra takläggare blir det ännu varmare på det platta taket eftersom materialen kan stråla.

Men inte bara de höga temperaturerna kan vara ett problem för våra takinstallatörer utan också UV-strålningen som ökar när vi arbetar utomhus. Detta ökar också risken för hudcancer och konjunktivit och näthinnesinfektioner.

Det är bara värmefritt i skolan

Våra takläggare i Göteborg måste fullgöra sina operativa uppgifter även vid höga temperaturer. Du vill trots allt få ditt tak färdigt. Tidsupplägg måste hållas eftersom nästa kund redan väntar på våra tjänster. Speciellt på sommaren har vi möjlighet att ta många beställningar, för dagarna är långa och vädret är ofta torrt och ger optimala förhållanden.

Skydda kroppen mot uttorkning

Att dricka mycket är viktigt när det är varmt på våra byggarbetsplatser. Om våra takläggare i Göteborg inte dricker tillräckligt med vätska riskerar han huvudvärk, koncentrationsförlust, sömnighet och illamående. Att dricka ordentligt är dock lika viktigt som att dricka i stora mängder. Alkoholhaltiga drycker är tabu för takläggaren, eftersom de tar bort ytterligare vätska från takläggarens kropp. Mineralvatten är det bästa för kroppen. Eftersom svettning också gör att mineraler går förlorade är det också en fördel att ersätta till exempel salt och mineraler med mineraldrycker.

Sommarskydd för våra takrörmokare

Våra takläggare i Göteborg bör också vidta ytterligare försiktighetsåtgärder förutom att dricka för mycket för att klara de varma dagarna oskadd, som arbetsgivaren måste informera om:

  • solkräm
  • skydda ögonen från UV-strålar
  • lämpliga arbetskläder (långa ärmar och huvudbonader)
  • anpassa pauser (långa lunchpaus) och håll dem i skuggan
  • lättare måltider istället för stora måltider
  • arbeta mer på de svalare kvällarna

Våra takläggare Göteborg kan använda värmevarningsprogrammet från den svenska vädertjänsten för att se till när värmeböljor kan förväntas.

Kontakta oss om du behöver takbeläggning i Göteborg!