KAN JAG FIXA MITT TAKLÄCKAGE SJÄLV?

Takläggning idag har en lång livslängd. Detta gäller inte bara täckning av plana tak, utan även sluttningstak. Till exempel har vissa takpannor en livslängd på 150 år. Trots den långa livslängden kan det fortfarande uppstå problem med ditt tak. Till exempel kan du behöva hantera en takläcka. När en sådan läcka inträffar kommer vatten in i ditt hem genom taket. Detta kan orsaka betydande vattenskador inomhus. Skäl nog att vidta omedelbara åtgärder. Många invånare i Göteborg undrar om de själva kan fixa ett takläckage. I den här texten kommer vi att berätta hur du hanterar en läcka i ditt tak, men först kommer vi att kort diskutera orsakerna.

Orsaker till takläckage

Ett takläckage kan uppstå på flera sätt. Till exempel kan en läcka i överdraget på ditt platta tak uppstå när du går över det. Finns det en sten under din sko? Då kommer du att skada taket. Detta kan så småningom leda till ett takläckage.

En annan vanlig orsak till ett takläckage är vädret. Vädret i Göteborg är ganska omväxlande, så tak utsätts för olika väderförhållanden. Till exempel kan täckningen av ett platt tak spricka på vintern när vatten fryser på taket. På sommaren kan solen få taket att torka ut och spricka. Dessutom kan kraftiga vindkast blåsa takpannor av ditt tak. Detta kan också leda till ett takläckage.

Hur kan jag fixa ett takläckage själv?

Har du upptäckt ett takläckage? Då råder vi dig att vidta åtgärder så snart som möjligt. Om du inte gör något kan allvarliga skador uppstå. Vattnet kan skada dina golv, möbler och interiör. Dessutom kan vattnet påverka trätakskonstruktionen och eventuellt få det att ruttna.

Vissa invånare i Göteborg försöker fixa ett takläckage själva. Vi avråder starkt från detta. Varför? Eftersom du utan tvekan inte vet exakt hur du stänger en läcka i ditt tak. Kan du fortfarande åtgärda läckan? Bli inte förvånad om problemet återkommer snabbt. Begränsa dig därför till att samla vatten för att förhindra vattenskador i huset. Använd hinkar, kokkärl eller handdukar för detta.

Anlita en takläggare omedelbart

Du kan inte fixa en takläcka själv. Nej, du överlåter detta till en professionell. Letar du fortfarande efter en professionell för att stänga läckan i ditt tak? Då har du kommit till rätt ställe med vår takläggare i Den Bosch. Våra proffs vet bättre än någon hur man åtgärdar ett takläckage. De reparerar alltid läckan snabbt, så att skadorna i ditt hem är begränsade. Dessutom kan du vara säker på att läckan är ordentligt tätad när du anlitar oss. Så du behöver inte oroa dig för att takläckan kommer tillbaka på kort sikt.