HUR MAN LÄGGER TAKPANNOR

Introduktion

Att bygga ett hus är ett långt och komplext jobb. Starta projektet och få det slutfört. Inklusive golv och väggmålning. Ett av de grundläggande stegen handlar om att lägga taket. Detta består av ett armerat betongskelett eller trä med tegel och takpannor. Allt beror på vilken typ av tak som arbetet ska utföras på. Det händer dock att takrenoveringar går snett. Ofta på grund av skador från dåligt väder eller över att det tar för lång tid. Så lägg brickorna på taket på rätt sätt och få ditt projekt klart innan det hinner samla på sig skador.

Det du behöver

Kakel, kalkmortel, murslev.

Bedöma takets status och typ

För att lägga takpannorna på taket måste takets skick och typ bedömas korrekt. Uppenbarligen kräver ett tak som ska byggas från grunden mer ansträngning. Faktum är att dess struktur måste stödja vissa element, t.ex. takrännan. Detta är oumbärliga verktyg för korrekt flöde av regnvatten. Ett andra fall gäller rekonstruktion av taket med befintliga plattor. Allt detta kräver dock fullständig återhämtning. En noggrann inspektion av taket är nödvändig för att få ett professionellt jobb. Under denna typ av undersökning är det möjligt att hitta materialet som ska köpas. Förutom att förstå det bästa sättet att ta bort den gamla strukturen. Det är dock lämpligt att söka hjälp från ett specialiserat företag.

Placera hylsan helt över hela ytan

Så snart det gamla arrangemanget har tagits bort kan arbetet börja. I ett första steg måste skalet installeras på hela taket. Kontrollera den perfekta passformen på balkramen. Beläggningen genom skalet måste matcha helt. Även när det gäller att täcka slutsidorna. Materialet som används kan fästa ordentligt. Efter läggning får du perfekt vidhäftning mot plattorna över tiden. Naturligtvis är det befintliga klimatförhållandet viktigt under arbetet. Den perfekta installationen är under sommarsäsongen. Tack vare solens värme kan materialet fästa bättre. Mekanisk torkning krävs på vintern.

Sätt brickorna på taket

Slutligen kan brickorna placeras på taket. Det rätta sättet att lägga är att sätta upp den konkava delen. Och med förutseende att låta dem skjuta ut från takfoten. Sedan kan du lägga de andra brickorna och placera dem cirka sju tum ovanpå den första. Du kan sedan fortsätta rad för rad och ordna fyra vertikala rader åt gången. Sedan måste halvplattorna sättas in, vars botten är vänd uppåt. Fortsätt på samma sätt med resten av plattorna. Kalkmortel måste användas för att fixa dem. Den appliceras med hjälp av en spatel så att den fastnar mellan plattorna.

Tips

Glöm aldrig:

  • Använd material av god kvalitet.
  • Om du är osäker, kontakta ett specialiserat företag.

Om du inte vill lägga taket själv av någon anledning så finns vi här för dig! Kontakta oss som din takläggare i Göteborg!