Är ett grönt tak en bra idé?

Du har antagligen redan läst om det eller upplevt det själv. Väderförhållandena har blivit mer extrema. Gatorna är översvämmade, källare fylls med vatten. Också i områden där detta sällan eller aldrig hände tidigare.

Våra avlopp kan helt enkelt inte hantera den större mängden regnvatten längre. Vad är en snabb, strukturell och hållbar lösning på detta problem? När det gäller mig måste vi gå på taket för det!

Varför det är bra att bygga ett grönt tak

Olika svenska kommuner är upptagna med att skapa medvetenhet och presenterar sina invånare med olika översvämningslösningar. En av de mest hållbara lösningarna är ett grönt tak.

Ett grönt tak är täckt med jord och växter och fungerar som extra skydd. Detta förlänger ditt taks livslängd. Och under ett grönt tak blir det mindre varmt på sommaren. Men det finns också andra fördelar och de har allt att göra med regnvatten.

Gröna tak samlar upp regnvatten och dränerar det efter en fördröjning. Som ett resultat blir avloppet betydligt mindre stressat när det regnar kraftigt. Det är denna gröna takfunktion som har fått många kommuner att besluta att stimulera dess konstruktion med subventioner.

Ingen mer trädgård utan ett grönt tak

Speciellt i stadsområden med mycket sten blir det allt svårare att hålla fötterna torra. Situationen förvärras av den ”steniga” trädgårdstrenden. Människor vill ha en trädgård med lågt underhåll. Trädgårdsplattor tar plats för gräs, växter, buskar och träd.

En trädgårds vattenabsorptionsförmåga kan till stor del tas över av ett grönt tak. Det är en lågtröskellösning som inte innebär ytterligare underhåll för ägarna. Dessutom ser det också vackert ut, alla de gröna taken!

Vad som tidigare var en slutpunkt kan nu vara extra bostadsyta

I nybyggnadsprojekt sågs taket ofta som en slutpunkt. Jag har dock alltid haft visionen att taket kan vara ett extra bostadsutrymme. Det som tidigare bara gjordes på gatunivå kan nu också göras på tak. Det erbjuder otroligt många hållbara möjligheter!

Tänk på fullt möblerade trädgårdar med lounge set. Eller till och med grönsaker. Vackra promenadområden kan skapas. Möjligheterna är verkligen oändliga. Som ett resultat har vi faktiskt blivit mer en takarkitekt istället för bara en takläggare.

Från konstruktion av sedumtak och ansökan om subvention till konstruktion och eftervård

Vi har de inhemska personerna som utformar takterrasser, utformar kontrakten på ett sådant sätt att bidragsprocessen går smidigt och som kan leda och genomföra projekten. För varje projekt sätter vi ihop ett team där alla nödvändiga discipliner är representerade.

Som ett resultat har jag sett mitt företag växa till en trendsättare. Vilket betyder att vi inte sitter stilla nöjda. Allt annat än! Vårt eget innovationsteam letar ständigt efter nya möjligheter och möjligheter. Vi blir aldrig trötta på dessa tak!

Mina anställda inspirerar mig enormt

Jag ger dem medvetet utrymme att prova saker. Det handlar om vad människor kan och vill. Det faktum att vi arbetar på det här sättet gör en verklig skillnad. Både våra kunder och vi själva upplever detta varje dag.

Tack vare vår företagskultur kan vi identifiera nya utvecklingar i tid och översätta dem effektivt och värdefullt till din dagliga praxis. Vår takportfölj speglar detta breda hantverk. Du kan kontakta oss för installation av:

  • gröna tak
  • soltakstak
  • vita tak
  • varma isolerade tak
  • återanvändbara tak

Kontakta oss som dina takläggare i Malmö!